top of page
Cute Girl

Veel gestelde vragen

Heb je nog een vraag, maak je je ergens zorgen over of wil je gewoon wat meer weten? Hieronder zie je de meest gestelde vragen. Mocht jou vraag er niet tussen staan dan kun je me altijd even mailen en dan zal ik je vraag persoonlijk beantwoorden.

 • Moet je lenig zijn om yoga te doen?
  Nee, hoeft helemaal niet. Je doet jezelf, zowel je lichaam als je geest een plezier om elke week yoga te doen. Ook omdat je er uiteindelijk wel soepeler van wordt.
 • Wat betekent Hatha Yoga?
  Ha betekent zon en Tha betekent maan. Hatha Yoga is het streven zon (je actieve kant, Shakti, vrouwelijk) en maan (je passieve kant, Shiva, mannelijk) te verenigen. Hatha Yoga is de fysieke vorm van yoga en het meest bekend in de westerse wereld.
 • Moet ik mijn yogamatje meenemen?
  Dat hoeft niet, we hebben yogamatjes. Maar als het voor jou fijn is om yoga op je eigen matje te doen, voel je vrij en neem het mee.
 • Ik ben 55+, heeft het dan zin nog met yoga te beginnen?"
  Zeker, je kan op elke leeftijd beginnen met yoga. In elke levensfase werkt het weer op een andere manier. Het is een geweldig instrument om je bewust te blijven van je lichaam en geest.
 • Heeft het ook zin om een Bewust Verbonden Ademsessie te doen als je leven eigenlijk best wel okay is?
  Ja zeker, het geeft sowieso een prachtig inzicht in jezelf en wie wil dat niet? En ik weet niet hoe het met jou zit, maar kom je niet altijd weer iets tegen bij jezelf waar je nader naar wilt kijken? Daarvoor helpt een ademsessie ook altijd.
 • Wat is het verschil tussen Transformational Breath en Bewust Verbonden Ademwerk?
  Bewust Verbonden Ademwerk komt voort uit Transformational Breath. De manier van begeleiding is min of meer hetzelfde, de nadruk bij B.V.A. ligt nog meer op de ontspanning, van zowel de ademhaling alsook het hele lichaam tijdens een ademsessie. Zachtheid is een sleutelwoord in de benadering van de B.V.Ademwerker. Er wordt in de opleiding tot Bewust Verbonden Ademwerker ook meer aandacht besteed aan andere ademtechnieken, zodat de ademwerker indien nodig andere technieken weet toe te passen.
 • Werkt Bewust Verbonden Ademwerk ook bij fysieke klachten?
  B.V.A. werkt op drie verschillende niveaus, het eerste niveau is het fysieke niveau. Door bewust te ademen, want dat is wat je doet tijdens een bewust verbonden ademsessie, merk je dat je beter ademt gaat halen en meer lucht binnen krijgt. Je leert ook om de uitademing te ontspannen. Dat kan helpen bij ademhalingsproblemen, hyperventilatie etc. We raden je wel altijd aan om bij ernstige klachten naar een arts te gaan.
 • Is er bij B.V.A. ook sprake van zoiets als transformatie?
  Door de diepe inademing en ontspannen uitademing ontstaat er ruimte voor een 'verhuizing' van angst naar liefde.
 • Hoe lang van te voren kan je eten voor je yogales begint?
  Meestal zeggen we iets van anderhalf of twee uur. Maar als je weet dat je maag dan echt begint te rommelen en je alleen nog maar aan eten kan denken, zorg er dan voor dat je wel iets lichts gegeten hebt.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb je een andere vraag? Neem contact op!

bottom of page