top of page
Breathing Meditation

Bewust Verbonden Ademwerk

is een prachtige methode om je gewaar te worden van je eigen unieke adempatroon. Je adempatroon vertelt veel over hoe je in het leven staat. Je ontdekt dat je de adem veelal onbewust gebruikt. En dat je die adem kunt veranderen en uitbreiden. En daarmee je volledige potentieel kunt ontdekken. Ontdek dat je de adem in kan zetten voor je geluk, welzijn, groei en wijsheid.

Voor wie?

Mensen die te hoog en te veel ademen

Die  slecht slapen en niet kunnen ontspannen

Mensen met een trauma, kan ook een geboortetrauma zijn

Mensen die vast zitten in een bepaalde relatie of situatie en dat willen doorbreken

Voor mensen die stoer en sterk denken te moeten zijn - en niet durven laten zien wat er werkelijk met bij ze speelt

Mensen met stress, die een permanente druk voelen om te presteren en te voldoen aan hun eigen hoge eisen

Mensen die met burn-out klachten 

Voor mensen die meer inzicht in zichzelf en hun onbedwingbare neigingen willen onderzoeken

Mensen die acceptatie en zelfliefde willen

Of mensen die het ademavontuur aan willen gaan en ademwerker of ademcoach willen worden en vast een aantal van bovenstaande dingen in zichzelf herkennen

Wat levert het op?

Een open ademhaling, je ademhaling verandert en daarmee ook je leven, je voelt je gemakkelijker in je lichaam en in je leven

Het  geeft ontspanning, na een ademsessie en soms wel dagen daarna is er een weldadig gevoel van ontspanning, hoe meer sessies, hoe makkelijker je kunt ontspannen

Zelfliefde, als je komt ademen betekent dat je voor jezelf zorgt, dat je om jezelf geeft

Inzicht, in jezelf, in je gedoe, in je situatie

Vreugde, je gaat een stuk vrolijker en lichter door het leven

Je  gaat meer voelen, je gaat uit het hoofd naar je buik en je hart

En maakt zo verbinding met je ziel, met dat waarvoor je hier op aarde bent

Wat kan ik je bieden?

Veiligheid, je kan helemaal bij mij helemaal zijn wie je bent en alles mag er zijn, niets is mij vreemd. Jou proces staat voorop, ik beweeg met je mee, ik kijk naar je en volg je, ik stel vragen en doe soms suggesties. Ik heb ervaring, zowel in het ademwerk als in het leven. Ik luister naar je en alles wat er gezegd wordt blijft tussen ons. Liefde, door het ademwerk is mijn hart geopend en in liefde mag alles er zijn. Ik werk met een traject van minstens zes (individuele) ademsessies over een tijdslijn van drie tot zes maanden. 

Yoga Pose
Waarom zou je een ademsessie doen?

Bewust Verbonden Ademen zorgt voor integratie en transformatie van emoties, je gedachten en overtuigingen (EGO). Om iets blijvend te veranderen, te transformeren, is het eerst nodig dat je herkent en erkent waar je jezelf tegenhoudt. Wat blokkeert je, stopt je, houdt je weg van voluit te leven? Volledige acceptatie en durven voelen zijn belangrijk bij dat onderzoek, weet ik uit ervaring. Ik was nogal van de controle en het niet durven voelen. Door het ademwerk ben ik veel zachter geworden, niet alleen voor mijn omgeving, maar ook voor mezelf. Dat voelt als een verrijking. Ik heb eerder ‘in de gaten’ wanneer mijn kritische geest, mijn onzekerheid, mijn vermijdingsdrang, kortom mijn onbedwingbare neigingen
opspelen. Die mogen hun dansje doen en ik kan besluiten ze wel of niet te volgen.

Hoe werkt een ademsessie?

De adem verbindt lichaam en geest. Het is de 'aanjager' van je leven. Als je dat begrijpt, kan je ook inzien dat er op het gebied van de ademhaling veel over jezelf te leren valt. Zo heeft ieder mens een uniek adempatroon. Je kunt jezelf zien als een ruimte waarin allerlei lagen/niveaus zijn. Zo heb je het lichaam, de adem, de gedachten, de inzichten en je essentie, oftewel je ziel. Bewust Verbonden Ademwerk raakt aan al die verschillende niveaus.

 

Op het fysieke niveau ontstaat er een meer open en ontspannen ademhaling, waardoor je meer energie krijgt, je meer ontspannen voelt en beter in je vel zit. Op het niveau van het denken/inzichten/voelen, ook wel het mentaal emotionele niveau genoemd, ontstaat er ook een ontspanning; er komt meer ruimte, er ontstaan verfrissende inzichten en je acht jezelf in staat tot handelingen/ besluiten die je eerder niet voor mogelijk hield. De uiteindelijke en diepste ontspanning ontstaat op het zielsniveau. Doordat er meer ruimte ontstaat en je ‘het mechanisme dat Kosmos heet’ kan zien en herkennen als jou leven met daarin alle situaties die zich aan je voordoen, ben je in staat om het leven ontspannen en in volledige acceptatie, liefde en vreugde te leven.

Wat gebeurt tijdens een ademsessie?

Vaak is de eerste sessie indrukwekkend of verwarrend, omdat je dan nog niet weet wat er gebeurt. Je ademt liggend, met je mond open en als het goed is ontstaat er een andere staat van bewustzijn. Dat vraagt openheid, overgave en vertrouwen. Dat zijn nogal een dingen in een tijd waarin we worden voorgehouden dat je alles onder controle kan hebben en houden. Daarom stel ik voor om te beginnen met zes ademsessies. Dat kan binnen een tijdsbestek van ongeveer drie tot zes maanden. Dat kan je in zowel in groepssessies als individueel doen. Misschien is het prettig om eerst een individuele sessie te doen. Elke sessie duurt bij elkaar meestal wel twee uur. Bij de eerste sessie krijg je uitleg over hoe het verloopt, krijg je een ademanalyse en spreek je je verlangen uit voor de sessie. Bij iedere volgende sessie wordt er ook altijd met je diepste verlangen geademd. Elke ademsessie is weer anders en als je eenmaal begonnen bent met Bewust Verbonden Ademwerk is er geen ophouden meer aan. De enige manier om het te ervaren is om een sessie te gaan doen.

The proof is in the pudding.

De verschillende vormen

Ik bied de zowel individuele ademsessies  aan, wat als voordeel heeft dat je alle aandacht krijgt en alles wat er bij je speelt tussen ons blijft. Ik raad aan om na de kennismaking nog minstens vijf ademsessies te doen. Dat kan zowel individueel als in een groep. 

 

Als ook groepssessies, die dan weer als groot voordeel hebben dat je door de interactie met andere deelnemers gaat inzien dat anderen misschien wel dezelfde issues hebben en het je uitdaagt om jezelf te laten zien. Kijk in de agenda voor de volgende groepssessie, die geef ik op de eerste donderdag in de avond en de tweede vrijdag van de maand in de middag aan. 

 

Daarnaast organiseer ik twee keer per jaar, in het voorjaar en het najaar een ademretraite, Module 1 & Module 2 . Die worden ook in Studio Lumen in Amsterdam e gegeven en zijn van vrijdag tot en met zondag.

de eerstkomende retraite is in november, Module 1 van 8 tot en met 10 en Module 2 van 22 tot en met 24 november 2024. 

Ik ben ook te vinden als trainer  bij de Adem en Bewustzijn Academie in Creil, Noordoostpolder, hier kan je de opleiding volgen tot ademcoach en trainer.  www.ademenbewustzijnacademie.nl.

Mijn pad als ademwerker: 

Opleiding tot ademcoach Transformational Breath® in 2009 bij Judith Kravitz, opleiding tot
trainer TBr bij Narayana Wilna Eenkhoorn en Eugenia Altamira. Workshops bij Dan Brulé,
Tilke Deur-Platteel, Nadja Benschop, Marie-Rose Windels, Yvonne Vendel, Dick Kuipers
(Buteyko Instituut) e.v.a.

Ocean Rocks
Tarieven Ademsessies

- Individuele ademsessie v.a € 120,00

- Deelname aan individueel traject (vijf sessies) bij betaling in één keer € 550,00
- Ademsessie in een groep v.a € 50,00 per keer

Workshops/retraites: in de agenda, tarief afhankelijk van het evenement

Meer informatie

Download hier de flyer, uitgebreide informatie over module 1 & 2 en de opleiding tot bewust verbonden ademwerker

dahlia uit een webshop.webp
Flyer ademretraite
waterlelie voor de ademkring.jpg
Module 1 & 2
african-daisy-with-studio-lighting-550x413.jpg
Opleiding tot ademwerker

Maak een afspraak voor een ademsessie

Voor ontspanning, zelfliefde en een goede nachtrust

bottom of page